יום שבת, 10 ביולי 2021

פרליני שוקולד עם צימוקים שיכורים Chocolate perlins with drunk raisins

 

מצרכים

100 מאה גרם חמאה

ניתן להשתמש בקרם קוקוס במקום בחמאה אם רוצים לטבען את הפרלינים, המרקם טיפה שונה וטעם הלוואי של הקוקוס נמצא שם מאחורי השוקולד. אפשרות נוספת היא טחינה גולמית שנותנת טעם עשיר לשוקולד אבל לא  מתאימה לגמרי עם הצימוקים 

מאתיים 200  גרם שוקולד מריר (עדיף כזה של שישים אחוז אבל אפשר גם מריר רגיל

מאה וחמישים 150  גרם של צימוקים (אפשר  לערבב שני סוגים - כהים ובהירים

?איך מכינים?

צריך להשרות את הצימוקים בשלושת רבעי כוס קוניאק או ברנדי או וויסקי ועוד רבע כוס פורט שזה יין אדום מתוק כזה אבל שהוא פורט .זומבי ענבים. 

עדיף להשרות לילה אבל גם ארבע-חמש שעות יספיקו לו להיספג

מסננים את הצימוקים לרגע ושמים בצד

עכשיו... הכי פשוט, סיר קטן חמאה ושוקולד על אש קטנה... הכל נמס אתם מערבבים, נהיה חלק אתם מצננים את רוטב השוקולד. השיכורים. במקרה שבחרתם בטחינה עדיף לעשות חצי חצי. 200 גר' טחינה עם 200 גר' שוקולד

לכשהצטנן לו השוקולד מוסיפים את הצימוקים ומערבבים, זהו יש לכם את הבלילה

עכשיו צריך פוטיפורים שזה כמו ניירות של מאפינס כאלה רק קטנים, אתם יודעים, כמו בתמונה קיצר

ובעזרת כפית קטנה להתחיל בעבודה האמיתית... ולייצר מלא פרלינים קטנים וחמודים

פנו מקום בפריזר - מקפיא! למגש או צלחות שעלייהם תניחו את הפרלינים המוכנים

אחרי שסיימתם את המלאכה הקשה אפשר לעטר כל פרלין בטפטוף קל של שמנת מתוקה (או שארית הקרםקוקוס) - רק בשביל הכיף, כל תוספת אחרת תתקבל בברכה

ואז לפריזר לשעתיים לפחות - אחרי שהם קופאים אפשר להעביר לקופסא והם יכולים להיות אחד על השני רק לשלב ההקפאה הם צריכים להיות מסודרים על מגש

וזהו... זה כל הסיפור וזה טעים והאורחים ישמחו שיש משהו לנשנש

בתיאבון!!ן

ingrediants :

100 gr. unsalted butter

you can use cocont cream instead of the butter to make it vegan but you will feel the aftertaste of the coconut behind the chocolate. 

Another option is Tahini. It enriches the chocolate's flavor but does not go along perfectly with the drunken zombie grapes. In case you have chosen to use tahini make a 50:50 ratio. 200 gr of tahini with 200 gr of chocolate. 

200 gr. dark chocolate

150 gr. raisins ( any kind)

How to make?
Take a cup of brandy or sweet wine or port in a bowl and soak the raisins in it for 3-5 hours or over night. cover the bowl. rinse the extra liquid when they are all puffed. (zombie grapes)

Now, the simplest, small pot with the butter and chocolate. it can be over a (bien mary - a hot water bowl under the pot. melt them together until silky smooth. let it cool a little. add the soaked raisins in and mix it slowly not to hurt the raisins. and you have the batter. 

Now you need some mini baking cupcakes or any other form you choose to use to put in you freezer. it should be on a flat tray at first and then, after frozen ( 1.5 hours) , it can be transfered to a small container of sort. 

Use a tea spoon to put the batter in the form, making sure to put at least 1 raisin in each one. 

You can put a drop of cream on each one for decoration. it freezes nicely. any other topping is welcome. 

That's it,  That's the whole story, It's tasty and the guests will be happy to have something to nibble on. 

Enjoy!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

  'Twas the night before Christmas -  Clement Clarke Moore   'Twas the night before Christmas, when all through the house Not a crea...