צ’יקן פאי או פשטידת עוף Chicken Pie or Pastry
צ’יקן פאי היא פשטידה שמכילה פיסות עוף ממרק, אפונה ובשמל ואפויים בין בצק עלים, זהו מתכון של אמא שלי ונהגתי לאכול הרבה מיזה כשהייתי קטן, היום אני כבר מכין לבד, זה עבודה ארוכה ומעט מסורבלת אבל שווה כל ביס, מייד תיווכחו
מצרכים:
למרק העוף:
סיר גדול יחסית שיכיל בסביבות קילו וקצת של עוף, בסביבות 8 כרעיים או שוקיים וכמה פול’קה,
גזר אחד וכמה גבעולי פטרוזיליה.
לבשמל:
מאה גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
שלוש כפות קמח
טיפה אגוז מוסקט
לפשטידה:
חבילה של בצק עלים מרודד – קילו
קופסת שימורים של אפונה (במקור זה היה אפונה וגזר אבל עם השנים החלפתי את זה באפונה בלבד ואני מוסיף את הגזר מהמרק)ק
אז ככה…ה
מתחילים בלהכין מרק עוף, שמים בסיר גדול את העוף עם הגזר קלוף וחתוך וגבעולי הפטרוזיליה
ממלאים את הסיר במים כמה שאפשר ושמים על האש – מלח פלפל כמובן
למרק לוקח בין שלושת רבעי שעה לשעה להיות מוכן
קודם על אש גדולה, אש קטנה אחרי הרתיחה
זה החלק הקל
בקערה גדולה להוציא את כל העוף בלבד ולתת לו להצטנן לרגע
עכשיו צריך להפריד את כל החלקים הטובים לאכילה ולשים בקערה נפרדת את כל העצמות-סחוסים-עור ושאר החלקים הלא אכילים
אחרי שעמלתם על זה יש לכם קערה מלאה בפיסות עוף אכילות בלבד וקערה נפרדת לכל העצמות והשאר
בנוסף יש לכם סיר עם מרק עוף עם גזר ופרוזיליה – גם בו נשתמש עוד רגע
פנקו כלב בחתיכת עור – הוא ישמח
עכשיו, תכינו בשמל בסיר קטן
קודם חמאה שתימס על אש קטנה – עכשיו שתי כפות קמח – ולבחוש טוב טוב
להוסיף את החלב ולהמשיך לבחוש, להוסיף עוד כף קמח, ושמנת מתוקה
הקמח מסמיך את הבלילה והנוזלים מדללים – המטרה היא כל הזמן לבחוש ולהביא את הבשמל למצב ביניים בין דליל לסמיך
הכמות צריכה להיות גדולה יחסית אז אפשר גם להוסיף חצי מצקת של מרק עוף ועוד כף קמח -
מלח פלפל ואגוז מוסקט ולהמשיך לבחוש עד שזה נראה לכם במרקם המתאים – לכבות את האש ולתת לו להצטנן
תבנית גדולה יחסית עם דפנות גבוהות (אפשר אלומיניום ואפשר פיירקס) שיכיל את כל הטוב הזה
חצי מבצק העלים בתחתית מעט משומנת עם חמאה – החלק התחתון צריך לתפוס גם חלק מהדפנות של התבנית
את האפונה צריך לשטוף מהנוזלים שבקופסת השימורים ולסנן (אם מדובר באפונה קפואה היא צריכה להפשיר במים קרים ולהישטף גם)
בקערה גדולה ערבבו את העוף עם האפונה – את העוף יש לפרק לחתיכות קטנות יחסית
אפשר להוסיף את הגזר מהמרק לקערה גם
תדליקו את התנור ל200 מעלות – שיתחמם בינתיים
פזרו את התערובת בתבנית על הבצק עלים שבתחתית
צקו את הבשמל מעל כל התערובת באופן שווה יחסית – הוסיפו עוד מעט מלח ופלפל
הניחו את החצי השני של בצק העלים מעל כל זה
חוררו עם מזלג את הבצק העליון והכניסו לתנור
בשלב מסויים תראו שהבצק העליון השחים בשלב זה הוציאו את התבנית מהתנור וצקו חצי מצקת מעל הבצק והחזירו אותו לתנור
הצ’יקןפאי כמעט מוכן
הכינו סיר קטן של אורז כשאתם משתמשים במרק במקום מים להכנת האורז
כשהבצק העליון התייבש מהמרק זה סימן שזה מוכן
וזהו – פיסה של צ’יקן פאי עם אורז אולי עגבניה טרייה ולא צריך יותר מיזה
בתיאבון
Chicken Pie
A Chicken Pie is a
pastry dough filled with chicken that was cooked in a soup with
bechamel sauce and peas. This is my mom’s recipe and I used to eat
a lot of it when I grew up, nowadays I can make it myself. It’s a
long and complex work but it’s worth every bite, as you will soon
find out…
Ingredients:
For the soup:
A big pot that can
contain a little more than 1KG of chicken ( about 8 thighs), a carrot
or two and some parsley (salt and pepper).
For the Bechamel:
100 g butter
300
ml of cream ( 38% is better)
Half
a cup of milk
3
spoons of regular flour
a
little bit nutmeg
For the pie:
1
pack (1 kg) pastry dough
1
canned peas ( I used to use peas and carrots can but I just add the
carrot from the soup)
so….
It goes down like this….
Start
by preparing the chicken soup.
Put
the Chicken carrot and parsley in the pot ( a spoon of oil) over a
high flame just cook the chicken for a few seconds to get the tastes
out of the chicken before adding the water (saltNpepper).
Add
water to cover everything in the pot, when it boils lower the flame
and let it cook (about 45 min.)
that’s
the easy part!
Take
out all the chicken to a big bowl to chill.
Now
you have to separate all the good parts in one bowl and the rest in
another bowl ( bones, skin and other non-edible parts. ( we will use
the soup as well)
Treat
a dog with the chicken left overs – he will be happy (careful with
the small bones)
Now
make a Bechamel sauce in a little pot over a low flame.
Start
with butter and nutmeg, salt and pepper.
When
melted, add the flour and stir constantly.
Add
the milk slowly while stirring.
Add
another spoon of flour and the cream.
The
flour makes it thicker and the milk and cream makes it thinner so
balance it until it is nice and thick (Not porridge thick – a
little less).
You
need a big amount of it so if you want to enlarge the amount just add
more liquids from the chicken soup (and some flour for the balance).
When
ready let it chill
Put it all
together:
Get
a large baking container, put a baking sheet on it. (and turn on the
oven on 200)
Put
half the pastry dough on
the bottom – make sure it fold on all sides.
Open
the canned peas – wash them in cold water. (If it's frozen peas you should let them defrost in cold water and than wash and rinse them.)
Mix
the clean chicken part with the clean peas in a bowl ( you can add the
soft carrot from the soup as well).
Put
the mixture on the pastry dough.
Spread
the Bechamel sauce all over the mixture – a little more salt and
pepper will be a great idea at this point.
Put
the other pastry dough left on top of all this goodness.
Stab
the pastry dough with a fork and put it in the oven already!
Make
a little pot of rice and use the chicken soup instead of water.
At
some point of the pastry baking the top will get brown and nice, take
it out of the oven and spread a few spoons of chicken soup over it to
add liquids and making sure the top will not burn.
It
will be ready when the soup that you added dried out.
A
piece of chicken pie with rice and a fresh sliced tomato, you don;t
need anything more than that…
Enjoy
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה