יום רביעי, 7 ביולי 2021

a recipe for a vegan bolognese sauce – מתכון לרוטב בולונז טבעוני






a recipe for a vegan bolognese sauce – מתכון לרוטב בולונז טבעוני


IMG_7418
מצרכים לפי סדר ההכנה
ארבע חמש כפות שמן רגיל
שני בצלים וחצי חתוכים לקוביות
שני גזרים מגורדים בפומפיה.
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו, פלפל אדום חריף יבש ,, שני עלי דפנה, רוזמרין וטימין
שתי גמבות אדומות ושני פילפלים ירוקים חתוכים לקוביות
חמש כפות של שמן זית איכותי

חמש שיני שום פרוסות וקלופות
ארבע מאות גרם פתיתי סויה שהשרינו במים לחצי שעה ואז סחטנו במסננת טוב טוב
ארבעה סלייסים של פטריות פורצ’יני יבשות שגם כן השרינו במים חצי שעה וסינננו (שלושה נונים) וחתכנו אותן לחתיכות קטנות
סלסלה של פטריות שמפיניון או פורטבלו או יער שפרסנו לפרוסות דקיקות
 חצי כוס יין אדום
IMG_7419
או לבן – את חצי הכוס המלאה
שתיים שלוש עגבניות טריות  חתוכות לקוביות
 שלוש כפות של אגוזי מלך ואגוזי לוז טחונים (ביחד)ד
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות ללא טעמים נלווים
ערימה מכובדת אבל לא גדולה של פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס מים רותחים
כל זה לפי הסדר כשכל הזמן אנחנו על אש גבוהה עם סיר טוב וגדול
בוחשים כל כמה דקות ולוקחים מרווחים בין מצרך למצרך  עד שהמצרך מטוגן או מבושל היטב
לאחר הוספת המים אפשר לסגור את המכסה ולהנמיך את האש אחרי כמה רגעים של רתיחה
את עלי הדפנה יש לחפש למצוא ולהשליך אל פח האשפה של ההיסטוריה
אפשר להשתמש ברוטב על פסטה או כמלית ללזניה או קנלוני
אין מספרים במתכון כי הוורדפרס מערבב את כל המשפט אם כותבים עברית עם מספרים – בגרסה האנגלית שלמטה יהיו מספרים
בתיאבון
IMG_7428







ingredients by preparation order (the order you add them to the pot that is…)
4-5 spoons of regular oil
2.5 chopped onions
two grated carrots
spices: salt, pepper, hot dry red pepper, bay leaf, oreganoand thyme (a spoonful of each and 2-3 leaves of the bay leaf)
two red sweet peppers and two green capsicums diced

5 sliced and pilled garlic cloves
400 Gr. soy flakes soaked in water for about half an hour and then rinsed out in a strainer for a few minutes
5 spoons of olive oil
a few slices of Porcini mushrooms also soaked in water and rinsed
a small basket of Champ. Portabelo or any wild mushroom chopped
half a glass of white or red wine (the full half)
3-4 fresh tomatoes diced
3 spoons of ground walnuts almonds and hazelnuts (all together)
a can of tomato pure (500 Gr. at least)
a handful of chopped parsley
and a quarter glass of hot water
all of that you put by order into the big pot on a high flame
stir it up every few minutes and make sure each ingredient is getting properly cooked or fried
after adding the hot water it is best to put the cover on and turn the flame to a minimum after a few minutes of boiling
the bay leaves must be searched for, found and thrown away to the garbage bin of history
the sauce can be used on top  of a pasta dish and also as a filling of a lasagna or cannelloni
B.A.P
BonAPetit

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

  'Twas the night before Christmas -  Clement Clarke Moore   'Twas the night before Christmas, when all through the house Not a crea...