קודם כל הפשטידה דורשת בצק טורקי דק בשם יופקה
את הבצק (חצי חבילה לפשטידה אחת) יש לפרוס לרצועות דקות..
שלוש ביצים
חצי ליטר חלב
שליש כוס שמן
חבילה גדולה של תרד טרי
גבינה מלוחה או בולגרית שמנה (200 גרם)ם
פרמזן
לשטוף היטב את התרד שלא יקרה לכם מה שקרה לעוזי במאסטר שף ויהיה לכם חול במנה
וטיפ, קל יותר לשטוף וליבש במערבל חסות מאשר במסננת רגילה
לקצוץ את התרד גס – גם כמה גבעולי פטרוזיליה יתאימו
לחמם את התנור ל200 עם איוורור
בתבנית לפזר את רצועות הבצק והתרד הקצוץ ולערבב בינייהם
בקערה גדולה לטרוף שלוש ביצים
להמשיך לטרוף עם החלב והשמן
להוסיף מלח פלפל ואגוז מוסקט
ניתן להוסיף מעט רוזמרין או טימין
לגרד את הגבינה המלוחה על רצועות הבצק והתרד
לשפוך את בלילת החלב ביצים והשמן על התערובת שבתבנית
לפזר פרמזן מלמעלה
אפשר לשפר עם כמה נגיעות שמנת מתוקה ואפילו חמאה
התנור חם – להכניס את התבנית. זה מוכן תוך חצי שעה אבל צריך לתת לזה לנוח עוד 20 דקות , 10 בתוך התנור אחרי שכיבינו ועוד 10 דקות בחוץ
קודם לחתוך את הדפנות מסביב ואז לחתוך לקוביות.
בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה